L'expresidenta del Partit Popular a la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, assenyala que la refundació del projecte del seu partit és "molt important", a més de considerar que les seves estructures actuals estan "molt antiquades" i que aquesta regeneració s'iniciarà quan es formi Govern. Així ho va explicar a través d'una entrevista al diari El Mundo publicada ahir, des d'on Aguirre es decantava perquè en el seu partit hi hagi una ala liberal, definia la situació actual a la formació com de stand by i assenyalava que ningú vol moure's en aquest moment a l'espera d'un resultat en la formació d'un Govern.

En aquest sentit, l'expresidenta madrilenya creu que "el PP necessita una regeneració a fons, una refundació, perquè s'ha convertit en el nasty party (partit antipàtic)". Segons va dir, la situació del partit a Madrid i València, on dos gestores estan al capdavant del govern, és producte del retard en convocar els congressos amb caràcter ordinari, i dóna "per descomptat" que falta democràcia interna.

La política popular va apuntar, a més, que la seva dimissió no és extrapolable a Mariano Rajoy o a Rita Barberá, en assenyalar que és una decisió "personal" encara que va considerar que el que sí que era extrapolable eren els resultats de les passades eleccions europees, "encara que ells deien que no".

A l'entrevista, Aguirre va deixar clar que no li consta que el PP es financés de manera il·legal, i va afrimar que "ningú té més interès" que ella en què els responsables dels casos de finançament irregular "siguin descoberts i castigats i tornin els diners que han robat".

D'altra banda, l'expresidenta madrilenya va reiterar la seva demanda d'evitar que Podem s'assegui en el Consell de Ministres, i va dir que és partidària de fer "tot el que estigui al nostre abast per un Govern dels tres partits constitucionalistes".

Qüestionada sobre si podria enfrontar-se a Cristina Cifuentes per la presidència de nou del partit a Madrid, va respondre: "I per què no a Rajoy?", tot i que a continuació va matisar que el més important que passa actualment a Espanya té lloc a Madrid.

Margallo defensa Rajoy

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, assegura que Espanya necessita un Govern estable que ha d'estar format per partits estables, per la qual cosa considera que una suposada sortida de Mariano Rajoy "suposaria la desestabilització del PP".

A través d'una entrevista publicada ahir al rotatiu ABC, Margallo va assegurar que "Rajoy és un senyor que ha tret aquest país d'unes condicions molt difícils", fet pel qual va suposar que el president del Govern en funcions, "encara que no ho digui", sent "una mica de tristesa, perquè no s'han reconegut els resultats de la feina que ha fet".