Almenys 57 persones van morir ahir i diverses desenes van resultar ferides en un doble atemptat ocorregut a Homs, segons va informar l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

En un comunicat, l'ONG va indicar que els atemptats van ser perpetrats amb dos vehicles carregats d'explosius al barri Al Zahraa, de majoria alauita, un minoritari credo xiïta al qual pertany el president sirià, Baixar al-Assad. Alhora, va assenyalar que entre els morts hi hauria almenys 39 civils, mentre que la resta es desconeix si són civils o pertanyen a les milícies del règim.

Per la seva banda, l'agència oficial de notícies siriana, SANA, va informar que almenys 34 persones van perdre la vida en el doble atemptat.

El governador d'Homs, Talal al Barazi, va indicar que l'atemptat va tenir lloc al carrer 60, prop de l'entrada al barri d'Al Arman.

L'Observatori va explicar en la seva nota que els familiars de les víctimes van expulsar Al Barazi, que estava visitant els dos llocs de les explosions. La nota va detallar que desenes de persones van entonar càntics com "el poble vol ensorrar el governador", després d'una disputa entre unes persones i Al Barazi, que finalment va abandonar la zona.

D'altra banda, l'agència Amaaq, vinculada al grup terrorista Estat Islàmic (EI), va dir ahir que dos vehicles explosius dels gihadistes van "colpejar" el carrer 60 al barri d'Al Zahraa.

El passat 26 de gener, el mateix carrer va ser escenari d'un doble atemptat perpetrat per l'EI amb un cotxe bomba, que va ser seguit d'un altre comès per un suïcida amb un cinturó explosiu. Aquests atacs van causar la mort d'un total de 32 persones: disset civils, entre ells, set dones; i quinze membres de les forces lleials al règim sirià, entre ells, el cap d'una comissaria. Aquest mateix dia, l'EI va reivindicar l'autoria de l'atemptat contra el barri d'Al Zahra.

Així mateix, el passat 28 de desembre, altres 32 persones van morir i desenes van resultar ferides en un altre doble atemptat en aquest districte d'Homs.

La Guerra de Síria ja ha causat més de 260.000 morts.