El primer ministre britànic, David Cameron, va afirmar ahir que abandonar la Unió Euoprea (UE) atorgaria a l'Regne Unit una falsa "il·lusió de sobirania", però li restaria a la pràctica poder i pes internacional. "No tindríem la capacitat d'ajudar les nostres empreses i assegurar-nos que no són discriminades davant l'euro. No podríem pressionar els països europeus perquè compartissin informació de fronteres i per saber què estan fent els terroristes i criminals a Europa", va dir Cameron en una entrevista a la BBC.

Després de convocar un referèndum sobre la sortida o permanència al club europeu que se celebrarà el 23 de juny, el primer ministre britànic va defensar que l'acord assolit el divendres a Brussel·les permet a Londres quedar-se "amb el millor de tots dos mons". "Estarem al mercat únic, tindrem cooperació política per mantenir al nostre poble segur, però estarem fora dels projectes que no ens agraden, fora de l'euro, fora de l'acord perquè no hi hagi fronteres", va dir Cameron.

Qüestionat per la possibilitat que el Regne Unit abandoni la UE i iniciï després un acord comercial amb Europa, el primer ministre va sostenir que aquest escenari portaria a "set anys d'incertesa, potencialment".

El cap del Govern britànic ha advertit que "tots els països que han buscat aquest tipus d'acords han hagut d'acceptar la llibertat de moviments dels ciutadans i una contribució al pressupost comunitari".

"Seria irònic que abandonéssim la Unió, negociéssim nostre retorn al mercat comú i deixéssim de tenir la capacitat d'implementar les restriccions en les ajudes socials que jo he negociat", va reflexionar.

"Si ens quedem en una Europa reformada, sabem el que ens trobarem. Sabem com fer-hi negocis, com crear ocupació, com continuar amb la nostra recuperació econòmica", va argumentar el premier.