El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va anunciar que ha aconseguit un "acord provisional" amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, per a un proper alto el foc a Síria. "S'ha arribat a un acord provisional, un principi d'acord" amb Lavrov per aturar les hostilitats "en els pròxims dies", va dir Kerry a Amman, durant una roda de premsa amb el ministre d'Exteriors jordà, Naser Judeh.

El responsable nord-americà, que no va oferir dates ni va explicar més detalls, va apuntar en la seva intervenció que "gairebé s'han acordat les modalitats per a un alto el foc".

Kerry es va limitar a assegurar que havia mantingut contactes amb el seu homòleg rus des de la capital jordana, on va viatjar per intentar rellancés el procés de pau entre israelians i palestins.

Davant la premsa, el secretari d'Estat dels EUA va insistir que la guerra siriana no es pot guanyar mitjançant les armes i va subratllar que una solució política "amb un govern transitori sense al-Assad al seu capdavant" és l'única solució possible a la situació a Síria.

Kerry i Lavrov van mantenir dissabte una conversa telefònica en la que van analitzar "els progressos en la redacció d'un esborrany amb una sèrie d'opcions per al cessament de les hostilitats", tot i que van reconèixer que no s'havia arribat a un acord pel que fa, ha informat el Govern nord-americà.

"El secretari Kerry va expressar el seu desig que un alto el foc complet pugui ser assolit en el menor temps possible", va afegir un comunicat difós des de Washington. A més, el cap de la diplomàcia nord-americana va insistir en la seva "profunda preocupació pels bombardejos indiscriminats de l'aviació russa i les vides perdudes com a resultat".