Els Estats Units van patir la passada nit de dissabte el primer tiroteig de l'any, després que un home disparés indiscriminadament al comtat de Kalamaz0o, a l'estat de Michigan, i matés almenys sis persones, entre les quals un nen de vuit anys, mentre que una altra va quedar ferida crítica, segons van informar fonts policials als mitjans locals.

La policia va informar que quatre de les víctimes van ser tirotejades en un lloc anomenat Cracker Barrel i dues més, en un concessionari, tot i que sospiten que també hi va haver trets en un complex d'apartaments del municipi de Richland.

La detenció del presumpte autor dels tirotejos va tenir lloc ahir, després que els agents arrestessin Jason Dalton, de 45 anys i de Kalamazoo, en el marc d'una operació de crida i cerca que es va completar durant la matinada de dissabte a diumenge, tal com va detallar el tinent de la policia de l'estat de Mi?chigan, Dale Hinz, en declaracions a un diari local. "No hi ha connexió entre els tirotejos, tot sembla haver estat arbitrari. És el pitjor escenari al qual es pot enfrontar qualsevol comunitat", va dir el subinspector de policia del comtat de Kalamazoo, Paul Matyas.

El primer tiroteig va tenir lloc a l'aparcament d'un complex d'apartaments on una dona va rebre quatre trets. La víctima, que va resultar ferida greu, estava acompanyada de tres nens. Poc després, dues persones van morir en un concessionari de venda de vehicles i, després, l'autor del tiroteig va matar quatre persones més que viatjaven en dos cotxes a les rodalies del restaurant Cracker Barrel, a poca distància de l'anterior escenari.

El primer tiroteig de l'any

El tiroteig de Kalamazoo és la primera matança d'aquest tipus perpetrada aquest any als Estats Units. Amb anterioritat a aquest succés, un matrimoni va assassinar catorze persones i va causar més de vint ferits en un tiroteig registrat en un centre d'ajuda per a discapacitats a San Bernardino (Califòrnia, EUA) el 2 de desembre de 2015. Aquest incident podria també ser qualificat de terrorisme després que l'FBI revelés que la parella s'havia radicalitzat i podria haver-se inspirat en grups gihadistes com l'Estat Islàmic.

També l'any passat un tiroteig registrat el 17 maig entre dues bandes de motoristes rivals va acabar amb la vida de nou persones a la ciutat de Waco, a Texas. Una xifra de morts, aquesta, similar a la que va deixar l'atac indiscriminat contra una església metodista el 18 juny a Charleston, a Carolina del Sud. Segons el web Shootingtracker.com, durant el 2015 es van produir 372 tirotejos massius, cosa que significa una mitjana de poc més d'un al dia.