Un 56,5% dels bolivians va votar a favor de «no» a la reelecció del president Evo Morales en el referèndum de diumenge, davant d'un 43,2% que ho va fer a favor de «sí», amb el 72, 5% dels sufragis escrutats, segons va explicar la presidenta del Tribunal Suprem Electoral (TSE), Katia Uriona. Els sondejos per recompte ràpid difosos la nit de diumenge també donaven la victòria al «No» per un estret marge, de manera que l'oposició boliviana va celebrar immediatament aquest resultat extraoficial. No obstant això, el Govern va insistir que hi ha un «empat tècnic» i va demanar esperar als resultats oficials, que podrien trigar diversos dies a conèixer-se.

Els sondejos de les empreses Equipos Mori i Ipsos difosos per mitjans locals després del tancament dels col·legis van donar al «no» a la reforma constitucional un percentatge del 51 al 52,3% i al «sí» entre un 47,7 i un 49%.

Més de 6,5 milions de bolivians estaven cridats a votar en el referèndum, en què es va consultar sobre una reforma constitucional per ampliar de dos a tres els mandats presidencials consecutius permesos, el que possibilitaria que Morales i el vicepresident Álvaro García Linera poguessin tornar a ser candidats el 2019.

En els processos electorals a Bolívia tradicionalment es dóna per vàlid el resultat dels sondejos a peu d'urna i per recompte ràpid a la nit electoral a causa de l'habitual tardança de l'escrutini oficial, que es retarda diversos dies.

El mandatari i el seu vicepresident van iniciar la seva primera gestió el 2006, la segona el 2010 i la tercera el 2015. Tot i que la Constitució permet només dos mandats consecutius, Morales i García Linera van poder presentar-se als comicis de 2014 gràcies a una sentència del Tribunal Constitucional.