El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que el preacord de PSOE i Ciutadans "no serveix per a res" perquè no té els suports suficients ni parla dels temes que importen a la gent com l'atur. "Alguns ho qualifiquen de pacte de saló o publicitari. Jo no entraré en aquestes coses i simplement dic que no és d'investidura ni de Govern", ha emfatitzat.

Així s'ha pronunciat en una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, després que el PSOE i Ciutadans hagin tancat un principi d'acord que inclou una reforma exprés de la Constitució i impedeix una pujada de l'IRPF. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, presentaran aquest dimecres el seu acord al Congrés després de rebre l'aval de les seves Executives.

A més, el cap de l'Executiu espanyol en funcions ha confessat que li "sorprèn" l'"entusiasme" de Ciutadans per "apuntalar" el PSOE perquè primer li va donar la Presidència del Congrés i ara vol fer president del Govern espanyol Pedro Sánchez. A més, ha criticat que aquest pacte no parli dels problemes importants d'Espanya com l'atur i la situació econòmica i se centri en assumptes com els aforaments. "La gent mereix un respecte --ha dit--. M'agradaria que es parlés del que és important".

En qualsevol cas, ha assenyalat que si Sánchez fracassa a la sessió d'investidura ell va a "intentar" l'acord que ha plantejat després de les eleccions per aconseguir un Govern de coalició entre PP, PSOE i Ciutadans. Segons ha afegit, si al final el PSOE no ho "accepta" haurà d'explicar per què "per la seva culpa" es fan nous comicis.