L'exalcaldessa de València i senadora territorial, Rita Barberá, ja ha rebut la convocatòria de les Corts valencianes perquè comparegui dilluns que ve a la Comissió de coordinació i expliqui el suposat cas de blanqueig de capitals en el grup municipal popular de València. La senadora ha rebut la convocatòria, encara que no ha confirmant ni excusat la seva assistència a la Cambra autonòmica.

El president de l'esmentada comissió, el socialista Alfred Boix, va signar la setmana passada la convocatòria de la reunió del 29 de febrer, que inclou en el seu ordre del dia la compareixença de Barberá, designada senadora territorial per les Corts Valencianes.

Des que un jutjat va iniciar la instrucció d'una causa per un suposat delicte de blanqueig de capitals al grup municipal popular de València, els grups parlamentaris han reclamat que Barberá doni explicacions sobre el cas. Els socialistes han acusat Rita Barberá de desacreditar el Senat, han advocat perquè les Corts Valencianes reprovin l'exalcaldessa i li han demanat que deixi l'escó i «alliberi» el parlament valencià de la pressió de demanar-li explicacions.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, aprofitarà la presència de Barberá al parlament valencià dilluns que ve per demanar-li que «lliuri l'acta de senadora».

L'acreditació que l'exalcaldessa de València és senadora pel PP va arribar al Suprem, tribunal que preveu ara enviar-la al jutge de València que la va sol·licitar a la Cambra alta. El jutge d'instrucció número 18 de València va sol·licitar l'acreditació a la Cambra per saber si és competent per investigar la senadora o si no ho és, per tractar-se d'una persona que es troba actualment aforada davant l'alt tribunal.