El president de Bolívia, Evo Morales, va acceptar la seva derrota en el referèndum de diumenge, en què va ser rebutjada una reforma constitucional sobre la seva reelecció, i va indicar que l'oficialisme ha perdut una batalla, «però no la guerra». Morales va afirmar que respectarà el resultat del referèndum i va interpretar que el seu partit, el Moviment al Socialisme (MAS), té un «vot dur» del 50% que li va donar suport malgrat la «guerra bruta» i la «discriminació» de les que va dir ser víctima durant la campanya.

«Excepte aquest referèndum, tot els hem derrotat, totes les batalles. Ara serà que hem perdut una batalla, però no la guerra», va defensar el governant.

Es tracta de la primera derrota electoral de Morales en els deu anys en el poder, en els quals fins ara només havia aconseguit triomfs quan el seu lideratge va estar en joc. En el referèndum, el «no» es va imposar amb un 51,31% davant del 48,69% del «sí» amb un còmput del 99,49% dels vots. La proposta consultada va ser una iniciativa de l'oficialisme per reformar la Constitució per ampliar el nombre de mandats consecutius permesos de dos a tres.