El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, va assegurar que el pacte entre el PSOE i Ciutadans «ni és d'investidura ni és de govern ni és de res» i va criticar que en aquest acord no es parli dels problemes dels espanyols, com l'atur, i sí d'aforaments o diputacions. «De tot es pot parlar, però no són els problemes d'Espanya», va considerar Rajoy, que va mostrar la seva sorpresa per l'«entusiasme» del partit d'Albert Rivera a fer president Pedro Sánchez.

El president del Govern va assenyalar en una entrevista a Antena 3 que l'acord no és d'investidura perquè no compta amb els vots suficients per a això i tampoc de govern perquè es limita a parlar de «cinc coses per aquí i tres coses per allà». Rajoy va afegir que amb aquest acord és «un fet objectiu» que Rivera ja ha pres partit en favor de Sánchez, un pacte que a més, va dir, no permet fer les reformes constitucionals que ha plantejat la formació taronja.

«Alguns el qualifiquen de pacte de saló o publicitari, jo dic que ni és d'investidura ni de govern», va insistir, abans d'afirmar que no li sembla «raonable» que el partit d'Albert Rivera hagi d'estar en un pacte entre PSOE i Podem.

Rajoy va reiterar que si ?Sánchez no aconsegueix ser president de l'Executiu ell intentarà governar amb l'acord que va plantejar l'endemà de les eleccions: amb PSOE i Ciutadans. Va considerar que si el líder del PSOE fracassa i el Rei no l'hi oferís, no aniria a la investidura, però va aclarir que si hi hagués prou suports per ser investit, «el normal» és que Felip VI li permeti anar a una sessió en la qual intenti aconseguir la confiança del Congrés.

Va reiterar que si Sánchez no és elegit i no accepta que el partit més votat -el PP- governi, caldrà anar a eleccions i el líder socialista haurà d'explicar el motiu pel qual «per culpa seva» es repeteixen els comicis generals.

Rajoy va demanar a Rivera que es posicioni sobre els cinc punts que li va plantejar el PP: creixement econòmic i ocupació, estat del benestar, defensa de la unitat d'Espanya, lluita contra el terrorisme i lluita contra la corrupció.

«No puc validar que no es parli d'ocupació, de la competitivitat, de l'economia. De tot es pot parlar, però no són els problemes dels espanyols. Em sembla poc seriós», va assegurar.