La consulta a la militància del PSOE sobre el seu pacte amb Ciutadans (C 's) per a la investidura de Pedro Sánchez ha obtingut el suport del voltant del 70 per cent dels 90.000 militants que han votat aquest dissabte, han informat fonts del PSOE.

Fonts del PSOE han qualificat d' "èxit" tant la participació, propera al 48 per cent, com els primers resultats, a l'espera que entre les 21.30 i les 22.00 hores es coneguin les definitives.

A les 20.00 hores s'ha tancat la consulta, en la qual 189.167 militants estaven convocats per respondre a la pregunta: "El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pere Sánchez a la Presidència del Govern. Recolzes aquests acords per conformar un govern progressista i reformista? ".

El plebiscit va començar aquest divendres, a internet, però el gruix dels 189.167 afiliats que integren el cens ha pogut votar avui a les urnes instal·lades a les agrupacions socialistes de tot Espanya.

Del total de militants, 13.697 han sol·licitat el vot telemàtic a la plataforma digital miPSOE, pel que han estat 175.470 els que han pogut votar de manera presencial.

La consulta no és vinculant, pel que el pacte amb Ciutadans ha de ser ratificat pel Comitè Federal, que es reunirà dilluns que ve, vigília de la primera sessió d'investidura de Sánchez.