La Junta de Portaveus del Congrés prevista per a dilluns decidirà si avança una eventual segona votació d'investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, al divendres 4 de març, en comptes del dissabte 5, com estava inicialment previst. Aquest possible canvi en l'agenda es produiria després que el PP anunciés dijous que recorreria al Tribunal Constitucional aquesta convocatòria, per entendre que la segona votació d'investidura s'ha de celebrar 48 hores ?exact?es després de la primera, això és, cap a les 11 de la nit de divendres 4, i no al matí de dissabte, com pretén el president del Congrés, Patxi López.

No obstant això, la Secretaria General del Congrés avala en un informe jurídic que aquesta segona votació pugui celebrar-se el dissabte 5 de març, sempre que la tardana hora de celebració de divendres 4 «justifiqués el seu retard» per a l'endemà. L'informe jurídic sol·licitat per López manté que aquesta votació en dissabte compliria el que disposen els articles 99.3 de la Constitució i 171.5 del Reglament de Cambra.

De moment, tant el PSOE com Ciutadans s'han mostrat partidazó d'investidura es mantingui el dissabte, mentre que, de moment, només el PP ha advocat per avançar-la a divendres 4. Així les coses, la decisió final pot estar en mans de Podem si opta per unir els seus vots als del PP a la Junta de Portaveus de dilluns.

Per part seva, el líder del PSOE va reforçar la seva pressió sobre Podem perquè li doni suport en la seva sessió d'investidura com a president del Govern i va descarregar en la formació de Pablo Iglesias tota la responsabilitat que segueixi governant Mariano Rajoy.

En la jornada en què els militants del PSOE van iniciar la seva votació de la proposta plantejada per la direcció socialista després de l'acord amb Ciutadans, tant el Govern com el PP van tornar a recordar a Sánchez que aquest pacte no és suficient.

Sánchez va equiparar Rajoy i Iglesias per dir que la seva investidura està cridada al fracàs si és sobre la base del pacte amb Ciutadans i va considerar que cap d'ells «ha entès res perquè aquest acord suma i ofereix una sortida a l'embús polític que viu Espanya». «Hi ha una línia vermella que no sobrepassarem i és que Rajoy no segueixi sent president», es va comprometre. Aquesta petició va continuar sent utilitzada pel Govern i el PP com a argument per rebutjar que pugui facilitar la investidura de Sánchez.