28 de febrer de 2016
28.02.2016

La violència es redueix a Síria tot i la violació de l'alto al foc en algunes zones

28.02.2016 | 00:00
Un nen juga al carrer durant l´alto al foc a Síria.

Les hostilitats es van reduir ahir a Síria malgrat algunes violacions de l'alto al foc que va entrar en vigor la passada mitjanit entre el Govern i l'oposició, les forces de la qual es van abstenir de respondre a aquestes agressions.
Les ciutats sirianes van respirar ahir més tranquil·les sense el soroll habitual dels bombardejos i els projectils. Tot i això, després del migdia, diversos coets llançats per grups armats terroristes van caure al centre de Damasc, tot i que sense provocar víctimes.
Les autoritats van explicar que els terroristes van disparar des de les zones de Yobar i Douma, dos dels principals bastions de l'oposició a la perifèria de Damasc. En un comunicat, la Comandància General de l'Exèrcit va advertir d'aquest tipus d'accions i va renovar les seves crides perquè "tots els ciutadans s'uneixin a les reconciliacions locals". Dirigint-se als residents de Ghouta Oriental, on se situen Douma i Yobar, les Forces Armades els van demanar que pressionin els terroristes i no els permetin soscavar els esforços per restablir la seguretat.
L'oposició també ha denunciat, per la seva banda, infraccions de la treva. La Coalició Nacional Siriana, principal aliança política opositora, va instar al Consell de Seguretat de l'ONU a actuar contra el règim de Bashar al Rostiu després de registrar violacions comeses pels efectius governamentals en quinze zones.
En un comunicat, van precisar que les forces del Govern i els seus aliats van llançar barrils d'explosius des d'helicòpters i van disparar amb armes automàtiques pesades i artilleria a Damasc i la seva perifèria: Daraa (sud), Alep (nord), Homs (centre), Hama (centre) i Latakia (nord-oest).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook