A les portes del primer debat d'investidura al que se sometrà aquest dimecres el socialista Pedro Sánchez, i amb l'acord amb Ciutadans encara ben present, són molts els polítics que han mostrat el seu escepticisme en relació a aquesta formula. Uns auguris que alguns basen en les diferències entre els dos partits que el signen o en les mancances que veuen en el text. A continuació t'hem recollit algunes de les frases que s'han dit sobre aquest tema en les últimes hores.

(Sobre les propostes del PSOE) "És un veto continu a tot el que es proposa des de Catalunya i amb propostes realment sorprenents', Francesc Homs (DiL)

"Hi ha vida més enllà d'aquesta setmana. Hem llegit el nou document del PSOE amb sensació de dejà vu, ja que no modifica ni una coma dels aspectes del pacte amb C'S" Íñigo Errejón (Podemos)

"Alguns no tenen ganes d'asseure's amb el PSOE i buscar un acord, sinó més aviat busquen la divergència. Ara és el senyor Iglesias qui pot decidir entre fer president el socialista Pedro Sánchez o permetre que Mariano Rajoy segueixi com a president en funcions. Ha arribat l'hora de la veritat". Antonio Hernando (PSOE.)

(Sobre l'estat de les negociacions) "No és seriós, és un espectacle. No es tracta de presentear 300 propostes al gust de tothom com feia Zapatero". Andrea Levy (PP)

"El PSC vaga com una ànima en pena per la política després d'un pacte dels seus líders amb Ciutadans que fa encara més regressiva la posició del PSOE respecte Catalunya", Joan Tardà (ERC)

''Aquí hi ha un problema de cadires, parlant clar. El problema és que el senyor Rajoy no vol marxar i que el seu partit no té mecanisme interns per canviar el seu candidat. Com que no hi ha aquests mecanismes, ningú s'atreveix a dir a Rajoy que marxi i com que ningú li ho diu, el PP no participa a les negociacions i no té voluntat d'entesa". Albert Rivera (C's)

(Sobre la nova proposta d'inversions a Catalunya del PSOE) "Gràcies per la propina, però potser abans val més la pena pagar el sopar". Xavier Domènech, (CSQP)

"IU-Unidad Popular serem aquí quan el PSOE i Ciutadans fracassin, tal i com s'espera" Alberto Garzón (IU)

"El pacte entre el PSOE i C's no és ni reformista ni de progrés i porta amagat un referèndum a Catalunya" Maria Dolores de Cospedal (PP)

"Rajoy ja fa massa temps que posposa la feina de netejar les seves quadres dels fems de la corrupció" Juan Carlos Girauta (C's)