Una dona va ser detinguda al costat d'una estació de metro del nord de Moscou quan passejava amb el cap decapitat d'una nena a la mà i cridant «sóc una terrorista», un escruixidor succés que ha commocionat els habitants de la capital. L'arrestada era la mainadera d'una família d'aquest mateix barri que, aprofitant que els pares havien sortit de casa amb el germà gran, va assassinar al matí la nena de quatre anys a la qual cuidava, va calar foc a l'apartament i va sortir de casa.

Les primeres alarmes que un succés terrible havia passat van sonar quan el cadàver decapitat de la menor va ser descobert pels bombers que havien accedit a l'apartament de la família per extingir l'incendi. Mentrestant, la dona, de 39 anys i originària de la república centreasiàtica d'Uzbekistan, va arribar fins a l'estació de metro d'Oktiabrskaya Pole, on, vestida de negre de cap a peus i amb vel, va començar a passejar portant a la mà el cap ensangonat de la menor i proferint crits.

«La fi del món arribarà en un segon... Sóc una terrorista», se sentia a la dona cridar en rus. «Sóc una terrorista suïcida, odio la democràcia», repetia la dona, que també va llançar crits de «Déu és gran».

Inna, una treballadora del proper cafè lukum, va explicar al diari digital Gazeta.ru que «quan vam sortir a la porta, la vam veure estirada a terra». «Després, de sobte, es va aixecar i es va escapolir. Portava posat un hijab i per la cara es veia que no era d'aquí. De tant en tant cridava "Déu és gran"», va afegir.

El pitjor va venir després, segons aquesta treballadora: la dona va treure d'una bossa que portava el cap d'una nena. Uns deu minuts va durar el macabre passeig per Moscou, poc abans del migdia, fins que les forces de l'ordre van aturar la dona, que en aquell moment va deixar caure a terra el cap, segons es veu en un vídeo gravat per testimonis amb telèfons mòbils.

La policia no ha trobat indicis que la dona portés algun tipus d'explosiu per immolar-se. La nena assassinada ha estat identificada com Nastia M, de quatre anys d'edat, i segons el canal de TV Svezdá la mare va haver de ser hospitalitzada després de caure inconscient en assabentar-se del tràgic succés.

El Comitè d'Investigació de Rússia va informar que la dona detinguda es diu Gulchejra Bobokulova i en l'interrogatori policial va assegurar que va cometre l'assassinat en venjança per una infidelitat del seu marit. Pel que sembla l'assassina va actuar sota els efectes de les drogues.