El caos que es viu a la frontera entre Grècia i Macedònia, amb més de 8.000 migrants i refugiats atrapats, va adquirir un caire dramàtic quan una multitud va intentar trencar la tanca que separa els dos països i la policia macedònia va contestar amb gasos lacrimògens. La tensió va sorgir després que les autoritats macedònies tornessin a tancar la frontera després d'haver-la obert durant set hores durant la nit de diumenge, període en el qual noméss van poder travessar-la uns 300 sirians i iraquians, les úniques nacionalitats a les que se'ls permet el pas.

Després d'ocupar les vies del tren en un nou intent de forçar la reobertura de la frontera, un grup de migrants i refugiats es va llançar contra la tanca de filferro i va començar a llançar pedres contra les patrulles frontereres macedònies, que van aconseguir dispersar la multitud, entre la qual hi havia nombrosos nens, recorrent a gasos lacrimògens i bombes atordidores.

Per altra banda, les tasques de desmantellament de la zona sud del campament d'immigrants de Calais, al nord de França, van començar ahir al matí.