L'exministre de Finances de Grècia Iannis Varufakis assessorarà el Partit Laborista britànic, segons va revelar el seu líder, Jeremy Corbyn, en declaracions publicades pel diari local Islington Tribune. L'economista grec va ser el responsable de liderar les negociacions de Grècia amb els seus creditors durant els primers dies del Govern de Syriza.

«Varufakis és interessant perquè, òbviament, ha passat per totes les negociacions amb el Banc Central Europeu (BCE), la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI)», segons va apuntar Corbyn en una entrevista, de la qual es van fer ressò els principals diaris britànics. Varufakis, que va dimitir del seu lloc el passat 6 de juliol, es dedica ara a fer campanya a favor d'una reforma de la Unió Europea (UE).

Corbyn, que es va reunir el passat mes amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, per debatre una reforma de la UE, va opinar que «la manera en què s'ha tractat a Grècia és terrible» i que, per això, «tots hauríem aproximar-nos» a aquest país. Sobre Varufakis, Corbyn va confirmar que s'ha reunit amb el responsable d'Economia laborista.