El líder de Podem, Pablo Iglesias, es repartirà la mitja hora d'intervenció que li correspon al seu grup parlamentari en el debat d'investidura amb les confluències d'En Comú Podem i En Marea, encara que ell portarà el pes principal del discurs i serà l'únic que s'encarregui de les rèpliques. Segons va explicar el seu portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, el grup confederal de Podem ordenarà les intervencions de tal manera que els portaveus d'En Comú Podem (Xavi Domenech) i d'En Marea (Alexandra Fernández) tindran un temps proporcional a la seva representació, encara que el gruix del discurs li correspondrà a Iglesias com a president del grup parlamentari. Així mateix, serà Iglesias qui s'encarregui en exclusiva de les rèpliques al candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, i serà també l'únic que intervingui per part del seu grup divendres abans que tingui lloc la segona votació.

Després del primer discurs avui de ?Sánchez, caldrà esperar a demà per escoltar la intervenció dels representants de la resta dels grups, els quals disposaran de mitja hora d'exposició, i cinc minuts en les rèpliques. En el cas de Podem, aquesta mitja hora, segons van confirmar fonts de Podem, es repartiria en 21 minuts per a Iglesias en representació dels seus 42 diputats, sis minuts per a En comú (12 diputats) i els tres restants per a En Marea (6 escons).

A la segona sessió, prevista per a divendres, els temps es reduiran a deu minuts per a Sánchez, i cinc per a la resta dels portaveus, entre ells Iglesias, que en aquesta ocasió serà l'únic que intervingui en nom del seu grup. El d'aquesta setmana serà el primer gran debat al Congrés per al líder de Podem. efe/ddg madrid