El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que el pacte que ha subscrit el seu partit amb el PSOE seria acceptat pels militants del PP «i fins i tot els seus dirigents», però segons la seva opinió el «problema» és que Mariano Rajoy «no vol anar-se'n» i que el PP «no té mecanismes per canviar de candidat».

En una entrevista amb TV3, Rivera va assegurar que «aquí hi ha un problema de cadires, parlant clar», tot reiterant que «hi ha un problema, que el senyor Rajoy no vol anar-se'n, que el seu partit no té mecanismes interns per canviar de candidat». «Com que no hi ha aquests mecanismes dins del Partit Popular -va postil·lar- ningú s'atreveix a dir-li a Rajoy que ha d'anar-se'n. I com que ningú ho diu, el PP no participa d'aquestes taules de negociació ni d'aquesta voluntat d'acord».

Segons el líder de Ciutadans, «les reformes per a Espanya no es poden posar en marxa si el senyor Rajoy ni governa ni deixa governar els altres». Rivera va destacar, això no obstant, «la necessitat aritmètica i política de comptar amb el PP i els seus votants per tirar endavant qualsevol llei», i va instar tant populars com Podem a «no posar pals a les rodes si no volen sumar-se al pacte PSOE-C's».

El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, va avançar que el seu partit es replantejarà el seu vot en la investidura del candidat del PSOE si els socialistes fan modificacions al document del seu acord de legislatura.

Per part seva, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va criticar el «mercadeig» de propostes de govern del líder del PSOE i va destacar que, quan fracassi en la investidura, «aquí hi haurà el PP» amb el seu president, Mariano Rajoy, al capdavant. Levy va assenyalar després de la reunió del Comitè de Direcció del PP que les propostes d'acord plantejades pel PSOE «pretenen ser iguals, però en els seus continguts són diferents».