Els senadors Marco Rubio i Bernie Sanders van aconseguir petites victòries a les primàries dels seus respectius partits, en una jornada marcada per un sobri debat entre els aspirants demòcrates en vigílies del proper gran premi en el seu calendari electoral, l'estat de Michigan. Rubio va aconseguir la seva segona victòria a les primàries republicanes dels EUA en imposar-se a Puerto Rico; mentre que Sanders es va fer amb el seu vuitè triomf a la contesa demòcrata en guanyar els caucus (assemblees populars) a l'estat de Maine.

Les votacions van tancar un cap de setmana ple de primàries, després de les celebrades dissabte a Kansas, Nebraska, Louisiana, Kentucky i Maine; i van donar una petita alegria a Rubio, l'aspirant favorit de l'aparell del partit republicà, que fins ara ha tingut dificultats per convèncer els votants. El senador de Florida es va emportar els 23 delegats que estaven en joc a l'illa, en guanyar per gairebé 60 punts percentuals el seu immediat seguidor, Donald Trump, i el tercer en competició, Ted Cruz. Rubio va ser l'únic aspirant republicà que va fer campanya a l'illa.

Mentrestant, al bàndol demòcrata, Sanders va tornar a demostrar el seu domini del nord-est en imposar-se a Maine amb un 64% dels vots davant del 35% de l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton. Encara que Clinton ha guanyat en quatre estats més que Sanders i acumula un enorme avantatge en termes de delegats gràcies en part al suport d'importants figures del partit, el senador de 74 anys vol allargar les primàries fins al juliol, impulsat pel gran entusiasme dels seus simpatitzants.

Per a aquest objectiu serà important el que passi avui a Michigan, un estat on hi ha en joc una gran xifra de delegats (147) i la composició demogràfica i econòmica del qual podria afavorir en principi a Sanders, però és Clinton la favorita a les enquestes. Els dos aspirants van mantenir un nou debat a la ciutat de Flint especialment dur i sobri, que va tractar a fons temes com la pobresa i el racisme i que va contrastar amb els estridents debats republicans.