Estaven molt il·lusionats per participar a la 16a edició del torneig internacional de fútbol base MIC fins que el terror de les explosions a l'aeroport de Zaventem els ho va intentar impedir. L'equip belga KAS Eupen, l'únic del país que hi participa, havia d'agafar un vol cap a Barcelona dimarts al matí però mai van arribar a pujar a l'avió. Les detonacions van produir-se molt a prop d'on es trobaven sis dels vint integrants de l'equip. La resta, esperaven a fora amb familiars. Dos més i el delegat del club, Ángel Cortés, havien arribat abans amb una altra expedició a Lloret. «Van veure coses que no haurien d'haver vist mai, mutilacions, molta sang... només són uns nois de 15 anys...», va assegurar ahir Cortés. Malgrat això, la il·lusió es va mantenir i després de 15 hores de trajecte en autocar, ahir al migdia van arribar a Lloret on els van organitzar una emotiva rebuda.

Maletes preparades, familiars acomiadant-se i nervis a flor de pell. Això era el que hi havia a primera hora del matí de dimarts a l'aeroport de la capital europea. Entre els centenars de passatgers que esperaven el seu vol hi havia aquest equip de fútbol cadet, format per joves adolescents. Alguns eren a fora, d'altres estaven arribant i sis mes eren dins de la sala de sortides, on hi havia els mostradors de les companyies aèries. Eren a escasos vint metres de la zona quan es va produir la primera explosió.

Sis eren a sortides

«Quatre d'ells, espantats, es van ficar dins d'una cuina que van trobar d'un establiment i dos més es van quedar a vint metres de l'explosió. Després es va produir la segona», va narrar Cortés, visiblement emocionat. Moments després, la incertesa, el temor, la por. «Van haver d'esperar que les autoritats els permetessin sortir i després es va buscar la manera de venir», va dir. De fet, el partit que havien dejugar contra el Reale Laguna a Llagostera, es va desplaçar a les vuit del vespre a Lloret, per tal que poguessin descansar.

Cortés va explicar que havia estat un viatge llarg, de més de quinze hores durant el qual alguns ni tan sols havien pogut dormir perquè tenien les dures imatges encara molt recents. El vehicle va sortir de Brussel·les pels volts de les nou de la nit de dimarts. Malgrat això, insisteix, la majoria encara conservava intacta la il·lusió per venir a participar al torneig internacional. Només un, finalment, va decidir no venir perquè estava massa afectat. A la resta, ahir al matí els esperaven amb els braços oberts.

A les portes del comboi que va creuar centenars de quilòmetres fins arribar a la Costa Brava els esperaven diversos equips participants, així com els altres dos jugadors i el delegat, que havien vingut abans. Els van rebre amb un llarg aplaudiment i tots plegats van dedicar un minut de silenci per a la víctimes, per aquells a qui els atemptats van truncar els somnis. Aquest no va ser l'únic homenatge que els van fer. Un grup de jugadors del futbol base del Barça els van donar una placa commemorativa. Entre els presents, hi havia representants de l'Ajuntament del municipi, del Patronat de Turisme Costa Brava i de la Diputació.

Objectiu: el torneig

Ara, va dir Cortés hores abans que disputessin el partit, «estan cansats però motivats i ens concentrarem en això, en el futbol». En aquest sentit, va recordar que han de processar tot el que en les darreres hores han vist i viscut i «evacuar-ho dels seus caps, perquè no és fàcil». «Som un equip multicultural, format per set nacionalitats diferents... (...) El més important és que ningú es va fer mal», va insistir el responsable del club.