Una explosió de material pirotècnic suposadament provocada per una guspira ha causat més d'un centenar de morts i 300 ferits durant una celebració festiva a un temple del sud de l'Índia, en el pitjor incendi en més d'una dècada en aquest país.

El foc es va declarar al voltant de les 03.30 hora local, després de diverses hores d'espectacle de focs artificials en el temple de Puttingal, al districte de Kollam de l'estat de Kerala, quan una pila amb material pirotècnic, suposadament no autoritzat per les autoritats, es va incendiar i va desencadenar la tragèdia. Un portaveu de la Policia de Kerala, Anil Kumar, va dir que "la xifra oficial de morts és de 105, mentre que la de ferits és del voltant d'uns 350, perquè varia", en al·lusió al greu estat d'alguns dels ingressats als hospitals. "L'operació de rescat segueix, amb equips d'emergència, l'Exèrcit, la Policia i els bombers treballant, amb ajuda a més de la població local", va afirmar la font de la Prefectura de la Policia a la regió.

El succés podia haver tingut fins i tot dimensions més dantesques, atès que en el moment en què va ocórrer entre 10.000 i 15.000 persones assistien a la celebració. El comandant adjunt Anil Shekhawat de la Força de Resposta de Desastres Nacionals de l'Índia va explicar que, "tot i que segueix l'operació (de rescat), ja no s'està traient a ningú", en referència als que van quedar atrapats sota una construcció que es va ensorrar per l'explosió. "El que s'està fent principalment és ajudar els equips mèdics perquè prestin al lloc dels fets els primers auxilis als ferits, abans de portar-los als hospitals", va indicar. S'han atès més de 300 persones, va dir.