El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que després dels passats comicis ell va entendre el missatge dels ciutadans i va decidir "donar la cara" i fer "un pas al davant", però alguns "van bloquejar el rellotge del canvi" a Espanya i "ho pagaran en les urnes". Sánchez va fer aquestes declaracions en l'acte del Dia de la Rosa celebrat a Extremadura, al costat del secretari dels socialistes extremenys i president d'aquesta comunitat, Guillermo Fernández Vara.

Durant la seva intervenció, el dirigent socialista va celebrar la seva reelecció com a candidat del PSOE a les eleccions -ha estat l'únic amb prou avals per optar a les primàries- i va aprofitar també per acusar els candidats del PP i Podem, Mariano Rajoy i Pablo Iglesias, respectivament, de ser "una parella de fet, amb la mateixa obsessió, el PSOE".

El dirigent socialista va animar els militants i la societat a mobilitzar-se i va afegir que "si alguna cosa ha quedat clara en aquests mesos és que això va de Pedro o de Rajoy, de canvi o d'immobilisme". Per aquest motiu va insistir que el 26 de juny hi ha "una cita amb la història" i una oportunitat per dir "sí al canvi, no a Rajoy".

Per això, va demanar que de cara a la nova cita electoral "no es pensi en el que va poder ser i no va ser", sinó que s'afronti amb la il·lusió del que pot ser amb la victòria socialista "perquè quan ens unim els que volem canviar les coses som imparables".

També va recordar que Mariano Rajoy va confessar la setmana passada que li fan "mandra" els debats electorals i va afegir que "amb els problemes que té, Espanya no es mereix un president mandrós, sense corda, al qual cal deixar enrere".

Pedro Sánchez també va apel·lar a defensar amb orgull les conquestes socials aconseguides en els últims anys per governs socialistes i a tenir il·lusió i esperança "que el canvi arribarà". Un canvi, va dir, que només és possible amb el suport dels ciutadans.

El líder del PSOE també va rebutjar que la seva formació hagi vetat la negociació amb altres partits i després de recordar que amb el PP sempre ha estat disposat a parlar dels temes d'interès general, va ressaltar que "el PSOE té un projecte diferent al PP".

Finalment, Pedro Sánchez va augurar després de les properes eleccions "un govern millor a l'altura dels espanyols".

L'únic avalat pel PSOE

Durant l'acte del Dia de la Rosa celebrat a Mèrida, el secretari general del PSOE es va assabentar que serà el candidat socialista a la Presidència del Govern en ser l'únic aspirant a reunir el nombre d'avals necessaris. Aquest resultat signifiquen que no hi haurà primàries al partit per escollir candidat. El PSOE va informar que Sánchez ha reunit 36.021 avals una vegada verificats per la Comissió Federal de Garanties Electorals.

El Comitè Federal, quan es reuneixi el proper dia 14 de maig, ratificarà la seva candidatura al 26-J, així com les llistes que concorrin al Congrés i al Senat. A aquest procés s'hi van presentar altres militants poc coneguts que no han tingut opcions.

El nombre d'avals aconseguits per Sánchez és superior al de l'anterior procés, quan va sumar-ne més de 27.000.