20 de maig de 2016
20.05.2016

El parlament francès prolonga durant 2 mesos l'estat d'emergència

El Govern vol disposar de tots els mitjans necessaris per poder garantir la seguretat durant esdeveniments com l'Eurocopa i el?Tour

20.05.2016 | 00:00

L'Assemblea Nacional francesa va aprovar prolongar l'estat d'emergència durant dos mesos addicionals, fins a finals de juliol, per disposar dels mitjans necessaris per garantir la seguretat durant l'Eurocopa i el Tour de França. Després d'haver-se registrat en aquesta cambra 46 vots a favor i 20 en contra, l'estat d'emergència decretat després dels atemptats gihadistes de mitjans de novembre a París, que expirava el 26 de maig, es mantindrà fins el 26 de juliol.
L'objectiu, segons va explicar el Govern francès quan va anunciar el passat 4 de maig la seva intenció de prolongar-lo, és tenir tots els mitjans que permetin garantir el desenvolupament sense incidents de l'Eurocopa, que se celebrarà del 10 de juny al 10 de juliol, i del Tour de França, del 2 al 24 de juliol.
Les autoritats pretenen reduir l'estat d'emergència al temps estrictament necessari i per això han limitat la seva prolongació a dos mesos, davant dels tres mesos de les dues ampliacions anteriors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema