L'expresident del Govern José María Aznar va considerar un «greu error» que Espanya relaxi la correcció del dèficit públic i va advocar per accelerar-lo, a més d'advertir de l'«espiral» de problemes que suposarà l'elevat deute públic, ja per sobre del cent per cent del PIB. Aznar va participar en un fòrum organitzat pel Consell General d'Economistes en què va donar aquests dos avisos implícits al Govern que presideix Mariano Rajoy, i també es va referir a la situació política actual, en lamentar que «sobra» la mala política i «falta» la bona.

Va reiterar que és un «greu error» aquesta relaxació del dèficit i el que cal fer en la seva opinió és just el contrari: «accelerar» la reducció del dèficit. La forma d'aconseguir-ho, va apuntar, és reduint la despesa pública, i es va remetre als vuit anys en què va estar al capdavant de l'Executiu per assenyalar que en aquell període la substitució de la despesa pública per inversió i despesa privats va permetre elevar «significativament» el potencial de creixement i va comportar un «cercle virtuós de cinc milions de llocs de treball».

Per part seva, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va incidir en la voluntat de la seva formació de pactar amb el PSOE després de les eleccions del proper 26 de juny «les guanyem o no». Iglesias va admetre que tot i que el PSOE no obtingui uns «bons resultats» en els comicis, «seran ells els que decideixin si prefereixen un govern amb el PP o amb nosaltres».

El líder de Podem es va referir a la corrupció com un «problema» més lligat a l'actual política econòmica que a la «naturalesa humana». Segons la seva opinió, «fins ara s'ha produït una situació terrible, que manen els que no es presenten a les eleccions, i això afavoreix que hi hagi empresaris que si no són amics de polítics no aconsegueixen concessions».

Per altra banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va advocar a Albacete per imposar un «recàrrec extraordinari a les grans fortunes i les grans empreses» que garanteixi el sosteniment del pagament de les pensions. Va centrar gran part de la seva intervenció en el sistema de pensions i va acusar el president del Govern de «polir-se en aquests quatre anys la guardiola de les pensions». El líder del PSOE va insistir que cal garantir les pensions i que «això només ho pot fer un Govern del canvi amb el Partit Socialista».