L'examen preliminar de les restes humanes oposades de passatgers del vol MS804 de la companyia EgyptAir suggereix que l'avió, un Airbus A320, va sofrir una explosió a bord, segons ha informat un responsable forense que ha analitzat les restes.

El responsable ha assegurat que aquesta conclusió es basa en la petita grandària de les restes humanes trobades i ha assenyalat que encara no s'han trobat restes d'explosius.

El vol MS804 de EgyptAir va desaparèixer dels radars la matinada del 19 de maig poc després d'entrar a l'espai aeri egipci quan realitzava la ruta entre París i el Caire amb 66 persones a bord.

Les autoritats egípcies i franceses han confirmat que no hi ha supervivents i que l'avió es va estavellar en el mar Mediterrani però es desconeix què va provocar la caiguda de l'aeronau, que va venir precedida per diversos girs bruscs.

Els investigadors francesos sostenen que l'avió va enviar una sèrie d'alertes que indicaven que s'havia detectat fum a bord, així com possibles fallades d'ordinador just abans que l'avió desaparegués dels radars.

Els senyals no indiquen què podria haver causat el foc i els experts en aviació sostenen que no es pot descartar ni un sabotatge ni una fallada tècnica. Els investigadors confien que les restes de l'aeronau, les maletes i la roba i les anàlisis químiques per detectar les petjades d'una explosió, segons persones que van participar en recerques de casos amb explosions provocades.