01 de juny de 2016
01.06.2016

Anonymous filtra les dades de més de 5.000 policies

Membres del col·lectiu de hackers han atacat el web de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia espanyola

02.06.2016 | 07:21
Anonymous filtra les dades de més de 5.000 policies

La Policia Nacional ha obert una investigació per la filtració de dades de més de 5.000 agents que figuren al web de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (www.mupol.es), atacada per un grup que reivindica la seva pertinença al col·lectiu de hackers Anonymous.

Fonts policials han indicat a Efe que la unitat central d'Investigació de delictes telemàtics ja analitza aquest atac, que s'atribueix en xarxes socials el perfil @FkPoliceAnonOps.

Des d'aquest compte, qualsevol usuari pot accedir a diversos enllaços en els quals s'han penjat noms i cognoms de policies, els seus dni, correus electrònics, a més de les contrasenyes per accedir al web de mupol, que roman fora de servei.

En un missatge en anglès @FkPoliceAnonOps explica els motius d'aquesta acció que relaciona amb la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a "Llei Mordassa" i que col·loca a Espanya, assegura, "en un grup exclusiu dels estats dictatorials que apliquen la censura, i neguen la llibertat d'expressió i els drets humans bàsics ".

"Nosaltres, Anonymous, no podem tolerar aquest comportament", afegeix el missatge, en què carrega contra el "Cos de Policia Nacional d'Espanya" per "fer mal als nostres germans amb càrrecs falsos que només demostren com la seva institució està podrida".

I afegeix: "Estem publicant una llista dels membres de la seva" força "per tal que entenguin que prima que és la cortina darrere de la qual s'amaguen. Aproximadament 5.400 identitats de membres de la Policia seran revelades i abocades al domini públic i gratuït ".

Mupol és una mutualitat privada que no té relació amb la Direcció General de la Policia, però a la qual sí s'inscriuen molts agents per accedir a serveis d'interès a preus molt inferiors als que obtindrien individualment, com són estada en residències de la tercera edat, estades en hotels, cooperatives d'habitatge o fons de jubilació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook