La presidenta andalusa, Susana Díaz, va retreure al Govern que no hagués «paralitzat» el sistema de la formació després que la ministra de Treball, Fátima Báñez, digués al Congrés que s'havien posat de manifest «debilitats i deficiències» a nivell estatal.

«La ministra de Treball va parlar de deficiències en el sistema», va recordar Díaz, que va afegir que no hi feia referència «com a excusa», encara que va destacar que «vaig trobar a faltar una reunió al Ministeri» per analitzar si les deficiències eren les mateixes a tot l'Estat.

En la seva intervenció davant la comissió parlamentària que investiga les ajudes a la formació a Andalusia, Díaz va voler aclarir que ella no va paralitzar la convocatòria dels cursos quan va accedir a la Presidència de la Junta, sinó que va mantenir la paralització perquè, com va dir el 8 d'octubre de 2013, calia donar «garantia», davant les «sospites», que «ni un sol euro es gestionava malament».

Per altra banda, va confirmar que la Junta ha sol·licitat reintegrament ferm per valor de 90 milions d'euros en els 2.547 expedients verificats dels cursos de formació des de 2002 a 2012, i va revelar que un milió d'euros ja han estat abonats, mentre que altres dos milions estan en fase «executiva».

La presidenta andalusa i la diputada del PP Teresa Ruiz Sillero van protagonitzar un dur enfrontament a compte de la suposada participació en els cursos de formació de José María Moriche, marit de Díaz, que va treballar com administratiu en un centre dependent de la UGT-A. Es tracta d'un centre d'UGT encarregat d'impartir cursos de formació en què va treballar com a auxiliar administratiu i del qual Moriche va rebre nòmines en concepte de «preparació i tutoria per a cursos», segons el PP, que li va preguntar a Díaz si la seva situació familiar ha influït perquè determinats expedients dels cursos estiguin encara sense justificar.