L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va anunciar l'obertura imminent a la capital francesa d'un «campament humanitari» per a refugiats ajustat a les normes de l'ONU, amb el qual s'intenta afrontar l'actual crisi migratòria. «És hora de passar a la velocitat superior i aportar respostes», va explicar l'alcaldessa, tot avançant que l'Ajuntament està examinant les formes d'obrir aquest campament «el més aviat possible», encara que el seu desig és que estigui operatiu per d'aquí a un mes i mig.

La primera edil parisenca va destacar la necessitat d'acollir aquest col·lectiu «dignament» i la seva voluntat que hi hagi «un lloc identificat» per poder redirigir aquestes persones «cap al circuit que correspongui».

La capital francesa està analitzant «diferents llocs per veure en quins terminis, el més aviat possible», es pot posar a disposició de l'Estat el centre, que Hidalgo espera que s'integri en el seu projecte. Aquest centre respectarà les «condicions reglamentàries» dictades per l'ONU i per l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, el que significa allotjaments modulars «que puguin instal·lar-se ràpidament» però que compten amb «tot el confort necessari», va precisar.

Per altra banda, fins a 880 refugiats i immigrants podrien haver mort en diferents naufragis ocorreguts la setmana passada al Mediterrani, va denunciar l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (Acnur). «Fins al moment, el 2016 està sent un any particularment fatal», en relació amb les travessies d'immigrants pel Mediterrani, va assenyalar el portaveu d'Acnur, William Splinder. Segons l'organisme, 2.510 persones han mort des que va començar l'any.