El PP va presentar ahir l'aval per la fiança d'1,2 milions d'euros sol·licitada pel jutge José de la Mata com a responsable civil subsidiari sobre la suposada caixa B del partit, segons van informar fonts del PP. Segons les mateixes fonts, el PP va presentar l'aval de la fiança "en no haver tingut resposta del jutge al recurs" que el partit va presentar contra aquesta decisió.

El 23 de maig, José de la Mata va donar deu dies al PP per abonar 1,2 milions d'euros en concepte de fiança com a responsable civil subsidiari pel cas Bárcenas sobre la suposada caixa B del PP, en vista de que altres acusats no havien pagat les seves.

El jutge va ordenar llavors al PP abonar aquesta quantitat en comprovar que no havien estat satisfetes la totalitat de les fiances reclamades com a responsables civils directes als principals acusats -els extresorers del PP Luis Bárcenas (8,9 milions d'euros), Álvaro Lapuerta (8,9) i Cristóbal Páez (7,4)- ni la del despatx d'arquitectes Unifica, el que va reformar la seu del PP al carrer Génova i que havia de pagar 4 milions.

El 26 de maig, el PP va recórrer la fiança sol·licitada, al·legant que el Jutjat no havia tingut en compte els béns ja dipositats per alguns dels responsables directes.

"Havent-se afiançat un total" de 15,6 milions d'euros per part dels acusats, el PP no entén "per què l'esmentada quantia no va afectar, com necessàriament hauria de haver-ho fet, les quanties requerides a aquesta part", que "no es van veure reduïdes ni en un cèntim d'euro", assenyalava el partit en el recurs de reposició contra aquesta decisió.

Com no hi ha hagut resposta del jutge sobre aquest recurs, el PP va lliurar ahir l'aval de la fiança.