El nen japonès abandonat pels seus pares en un bosc com a càstig, Yamato Tanooka, va perdre dos quilos de pes durant els sis dies que va romandre sol i va recórrer uns deu quilòmetres fins a localitzar l'hangar militar en el qual es va refugiar. El petit, de 7 anys, que va ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Hakodate, a Hokkaido (nord), després de ser trobat divendres passat, rebrà l'alta mèdica avui.

Segons el seu relat, el menor va perdre el sentit de l'orientació mentre plorava després que el seu pare l'obligués a baixar del vehicle en què viatjaven pel seu mal comportament i el deixés sol al bosc.

El pare de Yamato, criticat al Japó per la duresa del càstig imposat al nen, es va disculpar amb el seu fill. "Li vaig dir "el Pare t'ha fet passar una mala experiència. Ho sento", i ell va contestar "ets un bon pare. Et perdono"", va explicar el progenitor.

El petit, castigat per llançar pedres a altres cotxes i persones, també va reflexionar sobre el seu comportament. "Em vaig equivocar perquè no vaig escoltar el que em va dir el meu pare", va detallar el diari nipó Sankei Shimbun.

La policia japonesa va anunciar que no presentarà càrrecs per negligència contra els pares del nen. La policia de Hokkaido, prefectura on resideix la família i es van produir els fets, va interrogar durant una hora el nen i no va trobar que el seu testimoni contradigués el dels seus pares. El nen va declarar que va intentar seguir el cotxe dels seus pares i va caminar en direcció contrària diversos quilòmetres fins a trobar un hangar de l'exèrcit on es va refugiar.

Els pares, per la seva banda, van explicar que un cop el van perdre de vista, van retornar pocs minuts després, però el petit ja no hi era.