Un nadó va néixer a Lisboa després d'una cesària realitzada a una dona que portava 15 setmanes en mort cerebral, el major període de supervivència registrat a Portugal. Segons van publicar diversos mitjans, el nadó va néixer dimarts al Centre Hospitalari de Lisboa Central, després de 32 setmanes de gestació i amb un pes de 2,350 quilograms.

L'estat de mort cerebral de la mare, de 37 anys, va ser declarat el passat 20 de febrer després de patir una hemorràgia intracerebral. Amb el permís de la família i el vistiplau de la Comissió d'Ètica i la direcció del centre, els metges van decidir continuar amb la gestació i programar la cesària per a quan es complissin 32 setmanes. El nadó es troba a la unitat de cures intensives de nounats de l'hospital de la capital portuguesa.

El president de la Societat Portuguesa d'Obstetrícia i Medicina Materno-Fetal, Luís Graça, va assenyalar en unes declaracions a la ràdio portuguesa TSF que aquesta durada de la gestació amb la mare en un estat de mort cerebral és quelcom "absolutament excepcional".

"Hi ha altres casos, però que van durar de dues a tres setmanes. En aquest cas es van aconseguir 15 setmanes. És excepcional. La medicina portuguesa està d'enhorabona", va explicar.