El jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, assegura que hi ha "potents indicis i dades objectives" que l'exconseller madrileny Francisco Granados recaptava diners "per possible finançament del Partit Popular", motiu en què es basa per oposar-se de nou a la seva posada en llibertat. En l'acte en què rebutja el recurs de Granados, Velasco explica que en aquest moment s'està analitzant "una ingent quantitat de documentació" intervinguda en els últims escorcolls, que està "projectant potents indicis i dades objectives de la recepció de diners per aquest investigat per possible finançament del Partit Popular".

Després de l'aixecament del secret de sumari del cas Púnica, el jutge manté secreta una única peça en què investiga el presumpte finançament irregular del PP madrileny i en la qual apareixen com a investigats l'exgerent del partit a Madrid Beltrán Gutiérrez Moliner i l'empresari Javier López Madrid.

La Guàrdia Civil ja va apuntar en un informe la possibilitat que Granados fos l'encarregat del cobrament de "comissions de tercers per al partit" de Madrid per finançar campanyes electorals, i que ell i el seu cap de gabinet Ignacio Palacios "es quedaven amb una part dels diners recaptats per al mateix".

A més d'aquesta tasca de recaptació, de la investigació a la trama Púnica es desprèn, segons aquest nou acte, "la realització de gran nombre de fets delictius amb una significativa participació" de Granados, que "ha abusat dels seus successius càrrecs públics per aconseguir l'adjudicació d'un substancial nombre de contractes públics" a favor d'empresaris que li pagaven "importants comissions per la consecució de les arreglades adjudicacions".

En aquest sentit, s'ha detectat "una utilització indiscriminada" de l'empresa pública de la Comunitat de Madrid Arpegio i de la Fundació Arpegio, la presidència de la qual "en un primer moment" li va permetre "controlar la venda de sòl públic de tota la comunitat autònoma".

Fons Prisma

"Posteriors maniobres defraudatòries (signatura de diversos convenis) li van assegurar presidir les meses de contractació que proposaven l'adjudicació dels contractes finançats amb els Fons Prisma", a càrrec dels quals es van gestionar més de mil milions d'euros entre 2006 i 2011.