L'Audiència Nacional va rebutjar l'aval hipotecari, presentat per l'expresident de Banesto Mario Conde, en considerar que no cobreix els 300.000 euros de fiança, i obliga l'exbanquer a presentar la quantitat en metàl·lic o per aval bancari per prevenir qualsevol risc de fuga. Així ho va acordar l'instructor del cas, Santiago Pedraz, que va rebutjar la garantia dipositada per dos cercles propers a Conde, després que la Fiscalia Anticorrupció hagi remès una valoració desfavorable en què considera que el peritatge no deixa de ser un informe de part, sense prèvia inspecció ocular.

El jutge va adoptar així el criteri de la Fiscalia Anticorrupció, representada en aquest cas per la fiscal Elena Lorente, que ja va expressar al maig la seva reticència a deixar en llibertat a l'empresari.

A més, la Fiscalia Anticorrupció va proposar que la Guàrdia Civil informi dels possibles nexes entre els avaladors de Conde i la trama que investiga l'exbanquer per presumpte blanqueig després de descobrir que tots dos cercles propers formen part d'una de les societats investigades.