Omar Seddique Mateen, autor de la massacre en una discoteca gai d'Orlando que va deixar 50 morts -inclòs l'atacant- i 53 ferits, va intercanviar missatges de text amb la seva dona, Noor Zahi Salman, durant el temps que va durar l'assalt. En un dels missatges de text que Mateen, de 29 anys, va enviar durant el tiroteig a la seva dona li va preguntar: "Veus el que està passant?".

Pel que sembla, la mare de Salman va trucar la filla cap a les dues de la matinada de diumenge, la va despertar i va preguntar-li si sabia on era Mateen. Salman va respondre a la seva mare que desconeixia on era el seu marit i, a continuació, li va enviar un missatge de text i li va preguntar on era, al que Mateen va respondre: "Has vist el que està passant?". La dona va contestar que no i Mateen va afegir: "T'estimo, carinyo".

Aparentment aquesta no va ser l'única activitat de l'autor de la massacre amb el telèfon, amb el qual es va comunicar amb el canal de televisió News 13, on va parlar amb un productor al qual va preguntar si sabia alguna cosa sobre el tiroteig, i en respondre que sí, Mateen va dir: "Jo sóc el que dispara".

"Ho estic fent per l'Estat Islàmic", va dir l'assaltant, segons el productor Matthew Gentili, que va ser interrogat per les autoritats. Durant les converses amb els negociadors de la Policia d'Orlando, Mateen va declarar la seva lleialtat a aquest grup terrorista.

Crítiques als EUA

L'autor de la matança també va utilitzar el telèfon durant la matança per entrar a la xarxa social Facebook, on va publicar missatges en què culpava els Estats Units de la mort de "dones i nens innocents", segons un document fet públic pel Comitè Seguretat Nacional del Senat.

En els seus missatges, Mateen també va exigir els EUA que deixin de bombardejar el territori controlat per l'Estat Islàmic. També va utilitzar Facebook per conèixer la repercussió de la matança que estava portant a terme en buscar les paraules Pulse Orlando i tiroteig.