Leandre de Borbó Ruiz Moragas, reconegut jurídicament com a fill d'Alfons XIII i de l'actriu Carmen Ruiz Moragas, va morir a Madrid als 87 anys. Leandre Alfons de Borbó Ruiz va néixer a Madrid el 22 d'abril de 1929 i va estudiar el batxiller al Reial Col·legi Alfons XII d'El Escorial. Després d'estudiar la carrera de Dret a la Universitat María Cristina de El Escorial, es va llicenciar a la Universitat Complutense.

Després de portar una vida discreta com a relacions públiques i empresari a diversos sectors, va saltar a l'opinió pública el 2002, en publicar un llibre de memòries titulat El Bastardo real.

El 5 de desembre de 2002 va presentar davant del Registre Civil de Madrid un escrit en el qual sol·licitava "la incoació d'un expedient governatiu de filiació paterna no matrimonial com a conseqüència de la possessió d'estat". Un any després, el 21 de maig de 2003, en un acte sense precedents del Registre Civil, es va estimar la seva petició i es va reconèixer que era "fill no matrimonial" d'Alfons XIII. Leandre de Borbó va reclamar la condició d'infant, distinció que mai li va ser concedida.