La justícia francesa va imputar dissabte a la nit a dos presumptes còmplices del gihadista que dilluns passat va assassinar una parella de policies prop de París i posteriorment va ser abatut per les forces de l'ordre, segons van informar ahir els mitjans locals. Els acusats, Saad Rajraji i Charaf-Din Aberouz, de 27 i 29 anys d'edat respectivament, van comparèixer dissabte davant un magistrat instructor i van ser imputats per associació de malfactors amb fins terroristes i criminals.

La investigació judicial oberta dissabte, i tal com va informar la Fiscalia del Tribunal de Gran Instància de París, inclou els càrrecs d'assassinat de persones dipositàries de l'autoritat pública, segrest i participació en una associació criminal de malfactors amb vista a preparar un o diversos crims.

Aberouz i Rajraji ja havien estat condemnats el 2013 al costat del gihadista Larossi Abballa, que dilluns va assassinar una parella de policies a Manganville i va afirmar actuar en nom del grup terrorista Estat Islàmic (EI). La seva condemna al setembre de 2013 es va produir per la seva pertinença a una xarxa gihadista que enviava combatents al Pakistan. El tercer home arrestat al costat de tots dos dimarts passat va ser posat en llibertat sense càrrecs.