Els serveis secrets iranians han desmantellat una cèl·lula terrorista que planejava una sèrie d'atemptats amb bomba a Teheran i altres províncies del país, va informar el Ministeri d'Intel·ligència iranià en un informe publicat a la seva pàgina oficial. "El grup antiislàmic terrorista takfirita (radicals sunnites) havia organitzat una sèrie d'atemptats a diverses parts del país", establia l'informe.

"Els terroristes van ser detinguts, i se'ls van confiscar diverses bombes preparades per explotar i enormes quantitats d'explosius", assenyalava la nota, que afegia que continuen les investigacions i l'interrogatori als terroristes "dins i fora del país".

Les autoritats iranianes han reiterat sovint que l'extremisme sunnita és la major amenaça al Próxim Orient Mitjà i han demanat especialment a l'Aràbia Saudita que deixi de donar suport als terroristes.

Per altra banda, el primer vol directe de l'aerolínia privada iraniana Mahan va enlairar-se cap a Paris en vol directe, gràcies a l'acord nuclear assolit el juliol passat que va suposar el final de les sancions. El primer vol de Mahan a París va enlairar-se amb un total de 106 passatgers i equip de tripulació poc després de les set del matí i va arribar a l'aeroport Charles de Gaulle a les deu hora local.

Ampliació de la flota

Amb la posada en marxa del Pla Integral d'Acció Conjunta (JCPOA), s'han proporcionat les condicions per a l'ampliació de la flota aèria de la República Islàmica de l'Iran i l'establiment de vols directes des de Teheran a altres països. Cal recordar que la Unió Europea l'any 2010 va decidir prohibir l'entrada de les aerolínies iranianes al seu espai aeri per tenir una flota obsoleta i dins del programa de sancions a aquest país.