Pilar Manjón ha deixat la presidència de l'Associació 11-M Víctimes del Terrorisme, després d'estar-ne al capdavant des del seu naixement el 2004, dotze anys en els quals ha destacat el seu compromís per "buscar la veritat i la justícia" i per honrar la memòria del col·lectiu "sense furgar en les diferències".

En un comunicat i una carta de comiat, Manjón va anunciar, com ja va dir a la tardor, que no es va presentar a la reelecció com a presidenta de l'associació a l'assemblea anual celebrada dissabte passat , que va elegir una nova junta directiva presidida per Eulogio Paz, pare de Daniel, un dels morts en l'11-M i que era també fill de Pilar Manjón.

Paz, com la resta del seu equip, entre ells diversos supervivents de les bombes als trens del Pozo i Atocha, prendran possessió dels seus càrrecs durant aquesta setmana.

Lligat des de la seva fundació a l'associació, el nou president ha escrit dos llibres relacionats amb els atemptats: 11-M. Cartas al director, en el qual en 2007 contestava a l'anomenada "teoria de la conspiració" i 11-M, palabras para Daniel y cartas al director, un recull de 30 cartes enviades al diari El País i que no van ser publicades en què reflexiona sobre els terribles atemptats.