«Cal reconèixer que el senyor Urdangarin sempre ha estat massa confiat», va manifestar en el judici del cas Nóos l'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, que va defensar en el seu informe final la innocència del seu client. Pascual Vives va justificar l'actuació del marit de la infanta Cristina, que va assistir a la penúltima sessió del judici, tant a l'Institut Nóos com en les seves activitats posteriors sotmeses a escrutini en la vista celebrada des de gener davant l'Audiència de Palma.

L'Institut Nóos va cobrar 6,5 milions d'euros de fons públics de les administracions valenciana i balear, però Pascual Vives va assegurar que no se li pot retreure a Urdangarin que tot el que ell proposava «era immediatament acceptat sense més». «Era una persona amb uns coneixements de caràcter esportiu i que forma part de determinada institució, s'ha dit que la més important del país, però si sota el braç no portava una idea interessant, ningú el contractava», va assegurar, tot recordant que va proposar que Nóos organitzés uns fòrums sobre salut a Barcelona que van ser rebutjats.

Per part seva, l'advocat Manuel González Peeters, defensor de Diego Torres, soci d'Urdangarin, va assenyalar que «la més alta institució del nostre país coneixia tot» el que feia l'Institut Nóos. Segons el lletrat, en el cas que el tribunal admetés, en contra de les proves, que Torres va cometre algun acte il·lícit, la seva responsabilitat estaria coberta per un «error de prohibició», ja que com que tenia l'aval de la Casa del Rei «no es podia saber en cap cas que allò que s'estava duent a terme pogués tenir alguna mena de indici d'irregularitat».

González Peeters va considerar que els testimonis d'Urdangarin, Cristina de Borbó, l'assessor legal del Rei José Manuel Romero i l'exsecretari de les infantes Carlos García Revenga ratifiquen la completa supervisió de la Casa Reial sobre les activitats de l'Institut Nóos.

Per altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va rebutjar que l'Institut Nóos i Diego Torres es personin com a acusació particular en qualitat de perjudicats en el cas que investiga Manos Limpias i Ausbanc pel suposat xantatge per retirar l'acusació a la infanta en el cas Nóos.

En un acte, el magistrat rebutja un recurs de Diego Torres i de diverses empreses i associacions de la seva propietat, entre elles l'Associació Institut Nóos d'Investigació Aplicada, en el qual li demanaven exercir d'acusació com a perjudicats i no només dins de l'acusació que lidera Podem.