El Govern de Colòmbia i les FARC van anunciar un acord per a l'alto el foc bilateral i definitiu i altres aspectes sobre el final del conflicte, el contingut del qual es donarà a conèixer avui a l'Havana en un acte oficial d'alt nivell al qual acudirà el president Juan Manuel Santos. «Hem arribat amb èxit a l'Acord per al Cessament del Foc i d'hostilitats Bilateral i Definitiu», van indicar els negociadors del Govern i de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia en un comunicat conjunt llegit a la capital cubana pel guerriller Luis Alberto Albán, àlies Marcos León Calarcá, i Marcela Duran, cap de comunicació de l'equip de pau del Govern.

L'acord inclou altres aspectes fonamentals per al final del conflicte a Colòmbia com el desistiment d'armes per part de la guerrilla, les garanties de seguretat, lluita contra el paramilitarisme i les seves xarxes de suport i la persecució de les conductes criminals que amenacin l'aplicació dels acords i la construcció de la pau.

Tot i que el text i els detalls no es coneixeran fins avui, l'acord consisteix en un «full de ruta» o cronograma sobre els passos i condicions per fer efectiu aquest alto el foc bilateral i definitiu, l'entrada en vigor del qual, per tant, no serà immediata.

Queden per tancar altres aspectes relatius al punt sobre la «Fi del Conflicte», com el pla de reintegració dels guerrillers, així com el capítol previst en l'agenda dels diàlegs sobre l'aplicació i refrendament dels acords. En qualsevol cas, es tracta d'un acord fonamental per aclarir el camí cap a la pau a Colòmbia i per això es donarà a conèixer a l'Havana, amb un esdeveniment molt destacat presidit per Juan Manuel Santos i Rodrigo Londoño Echeverri Timochenko, el líder màxim de les FARC.