Un home armat es va atrinxerar en un multicinema a Viernheim (sud-oest d'Alemanya) amb diversos ostatges fins que una unitat de les forces especials el va abatre sense que s'haguessin de lamentar ferits. Inicialment es va informar que almenys 25 persones havien resultat ferides en aquest succés, però el que realment es va produir és que aquests ostatges només es van veure afectats per l'ús de gasos lacrimògens.

L'autor de l'assalt és un home presumptament desequilibrat que va actuar sense motivacions terroristes. El responsable d'Interior de l'estat federat de Hesse, Peter Beuth, va explicar que les forces de seguretat van matar l'atacant. Beuth, en una compareixença d'urgència a la cambra legislativa regional, va explicar que el subjecte que portava una «arma de llarg abast i una màscara» va entrar a l'establiment, va disparar «quatre vegades» i es va atrinxerar a l'interior amb ostatges.

L'home, que «oferia la sensació d'estar desconcertat», va ser abatut per la policia perquè estava envoltat d'ostatges, va explicar el responsable d'Interior de Hesse. «No tinc coneixement que hi hagi tercers damnificats», va afegir Beuth.

El succés es va iniciar cap a la una del migdia, quan l'home, amb una arma i un cinturó de municions a l'espatlla, va irrompre en un multicinema i suposadament va realitzar diversos trets, fet que va provocar el pànic i va desencadenar l'acció de les forces especials de la policia.

Els primers indicis coneguts per Interior fan descartar que el mòbil de l'agressor fos el terrorisme, fet pel qual es tractaria d'un acte de violència dut a terme per un sol individu amb les facultats mentals alterades.

En un altre ordre de coses, la policia de Nova York va anunciar el desplegament d'efectius addicionals als cinemes de la ciutat com a mesura preventiva després de tenir coneixement de l'atrinxerament d'aquesta persona que va ser abatuda en un cinema a Alemanya.

El cap de la policia de Nova York, Bill Bratton, va anunciar aquestes mesures poc després de conèixer el que havia succeït a Alemanya, segons la cadena de televisió NBC News.