Les conseqüències del Brexit fins i tot poden afectar el futur de la sèrie 'Joc de trons', que emet l'últim capítol de la sisena temporada. El resultat del referèndum britànic, a favor d'abandonar la Unió Europea, també genera molts interrogants al voltant de la producció estrella de la cadena HBO i els seus directius ho saben, conscients que es complica per la important quantitat de diners que pot perdre per rodar en països de la Unió Europea, que no són pocs.

L'any passat 'Joc de trons' va rodar escenes a Girona, Peníscola, Canet de Mar, Guadalajara, les Bárdenas Reales de Navarra i Almeria. I a Irlanda del Nord, on es fa la major part de la producció.

La revista Time informava que la sortida del Regne Unit de la UE comportaria un augment preocupant del pressupost dels episodis, que ja són els més cars de la història de la televisió, amb una mitjana de 10 milions de dòlars de mitjana per capítol. Aquest divendres, ABC informava que a això s'hi ha d'afegir que els seus actors, imprescindibles perquè la història dels Set Regnes de Ponent tiri endavant, han demanat un augment de sou.

Després de saber-se que un 52% dels britànics que el dijous van votar al referèndum ho van fer a favor del Brexit, als despatxos d'HBO ja deuen estar fent números amb una preocupació de fons: una quantitat important dels diners de la producció prové del Fons Europeu de Desenvolupament regional, en particular en les seqüències rodades a Espanya i Irlanda del Nord, però també a Croàcia. Ara hauran de resoldre si, sense aquests fons, serà possible continuar rodant sense baixar la qualitat de la sèrie. O si el cost final dels futurs episodis, que sense ajuts podrien superar els 10 milions de dòlars, serà assumible.

A Irlanda del Nord es va rodar una de les principals escenes de 'Joc de trons': l'èpica batalla dels bastards en la qual Jon Snow i Samsa Stark s'enfronten a l'exèrcit de Ramsay Bolton per recuperar Invernalia, un dels capítols més ben valorats. Si Irlanda del Nord surt de la Unió Europea, els productors de la ficció no podrien optar a aquests escenaris i a la despesa que implicaria.

Fins i tot la publicació Foreign Policy ha assegurat que amb el Brexit la sèrie d'HBO es convertirà en una producció molt més difícil de finançar i tirar endavant. Fins al moment, la cadena no ha fet cap declaració sobre el futur de la sèrie. Tampoc la Film Commission d'Irlanda del Nord, agència que facilita la gestió de les localitzacions.