El president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar que confia que el Regne Unit farà "una transició ordenada" per sortir de la Unió Europea (UE), després que el poble britànic votés a favor d'abandonar el bloc.

Al començament de la seva intervenció en la clausura de la Cimera Global d'Emprenedors (GES) de la Universitat de Stanford, a l'estat de Califòrnia, Obama va dedicar unes paraules al referèndum favorable a la sortida del Regne Unit de la UE. El president va informar que ja s'ha posat en contacte amb el primer ministre britànic, David Cameron, i amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, per analitzar la situació.

"David ha estat un amic i un soci destacat en l'escena global i partint de la nostra conversa estic segur que el Regne Unit està compromès amb una transició ordenada (per sortir) de la UE", va afirmar el mandatari. "Vam acordar que els nostres equips econòmics i financers romandran en estret contacte i que ens centrarem a assegurar el creixement econòmic i l'estabilitat financera", va dir el president.

El governant va considerar que el resultat del referèndum mostra "els reptes" als quals s'enfronta la societat actual, però ha insistit que els Estats Units "no canviarà" la seva relació econòmica i de seguretat amb cap de les parts.

"Crec que el vot mostra els reptes i els canvis que han sorgit per la globalització, però mentre la relació entre el Regne Unit i la Unió Europea canviarà, una cosa que no canviarà és la relació especial que hi ha entre les nostres dues nacions, això romandrà ", va insistir Obama.

El president nord-americà va reiterar que el Regne Unit seguirà sent un dels aliats "indispensables" per als EUA, mentre que l'Aliança del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) continuarà sent "una pedra angular de la seguretat global". "Estic segur que els valors, incloent el nostre compromís amb la democràcia, pluralisme i les oportunitats per a tothom, continuaran unint-nos".

Caiguda a Wall Street

D'altra banda, Wall Street va tancar la sessió amb la pitjor caiguda en un sol dia en molts mesos, per una onada de vendes que va sorgir ?després del resultat del referèndum del Regne Unit.