El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va negar-se ahir a dimitir malgrat haver perdut una moció de confiança en la qual 172 diputats laboristes es van posicionar en contra seva i només 40 van romandre a favor seu. Segons Corbyn, aquesta moció no tenia cap mena de «legitimitat».

«Vaig ser escollit democràticament com a líder del meu partit per dur a terme una nova manera de fer política pel 60 % dels militants i simpatitzants del Partit Laborista, i no els trairé dimitint», va afirmar en un comunicat. «Som un partit democràtic, amb una constitució clara. La nostra gent necessita que els membres del Partit Laborista, els sindicalistes i els diputats estiguin units al voltant del meu lideratge en un moment crític per al país com a aquest», va argumentar.

Prop de 40 membres del seu equip ja han dimitit des de diumenge com a protesta per la seva posició poc entusiasta a l'hora de defensar la Unió Europea (UE) durant la campanya del referèndum, en el qual el «brexit» es va imposar amb el 51,9 % dels vots. Corbyn va assumir la direcció del Partit Laborista amb els vots de les bases i els sindicats -que li han reiterat el seu suport en els últims dies-, si bé mai ha comptat amb el beneplàcit de bona part de la cúpula laborista. «Després del referèndum de la setmana passada, el nostre país afronta reptes enormes. Els riscos per a l'economia i els estàndards de vida estan augmentant. La població està dividida», va advertir el líder laborista després de la votació del seu grup parlamentari.

Per a Corbyn, el Partit Laborista té la responsabilitat a partir d'ara d'«unir la gent, demanar responsabilitats al Govern, oposar-se a l'austeritat i marcar un camí de sortida que protegeixi les ocupacions i els ingressos» dels treballadors. Les diputades Margaret Hodge i Ann Coffey van presentar la moció de confiança contra el seu líder divendres passat, hores després de conèixer el resultat de la consulta, en la qual el 51,9 % dels votants britànics van optar per trencar els vincles amb Brussel·les. «El referèndum europeu era una prova al seu lideratge i crec que Jeremy va suspendre aquest examen. Va ser massa lent, poc entusiasta en la campanya i els votants laboristes, simplement, no van entendre el missatge», va argumentar.