El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar ahir que si el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, està al capdavant d'un nou executiu, la seva formació estarà «a l'oposició». «Volem que la gent s'il·lusioni amb el nou Govern d'Espanya. Si no és així, si el Govern és continuista, si segueix el senyor Rajoy al capdavant, el senyor [ministre de l'Interior, Jorge] Fernández Díaz, o bé el senyor [ministre d'Hisenda, Cristóbal] Montoro, nosaltres estarem a l'oposició, però en una oposició responsable, com hem fet sempre», va posar de manifest Rivera.

També va afegir que C's defensa la «regeneració»: «Rajoy pot pactar amb altres partits, però nosaltres anem a donar suport a un Govern nou, amb noves polítiques i amb noves persones», va assegurar. «Podem pactar lleis, podem debatre temes, podem parlar de tot, però una cosa és fer una oposició responsable i una altra és formar part d'un projecte d'un Govern en què no confiem», va recalcar. Segons va explicar, el PP «ha guanyat les eleccions, ha d'intentar formar govern, té tot el dret del món el senyor Rajoy a intentar formar govern». «Igual que nosaltres, si no ens agrada aquest govern, estarem a l'oposició democràtica, responsable, pactant lleis, debatent els assumptes d'Espanya i sempre fent una oposició responsable com ja hem demostrat en molts parlaments», va insistir.

«Si s'aposta per un govern reformista i de canvi d'etapa, nosaltres estem disposats a entrar al govern», va matisar. Preguntat per la seva posició en una sessió d'investidura de Rajoy, va dir que «no és necessària» l'abstenció de Ciutadans: «Amb què el PSOE s'abstingui és suficient; per tant és absolutament irrellevant». Rivera va recordar que l'endemà de les eleccions va parlar amb Rajoy i també amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per proposar «una taula a tres» de negociacions.