La presidenta andalusa, Susana Díaz, ha manat la pressa al president en funcions, Mariano Rajoy, perquè «es posi a treballar» i busqui els suports necessaris per formar Govern perquè és «la seva responsabilitat», però ha advertit que el PSOE ha d'anar a l'oposició i no ser «còmplice del dany i del patiment».

En una entrevista ahir a Canal Sur Radio, Díaz va deixar clar que després de les eleccions hi ha «una majoria de dretes» i que per tant la responsabilitat de formar govern «és seva». Alhora, va tornar a insistir que el PSOE ha d'anar-se'n a l'oposició i que Pedro Sánchez «no ha d'intentar ser president», ja que «si amb 90 escons no es podia governar, amb 85 encara menys».

Díaz també va subratllar que no hi ha «aritmètica parlamentària alternativa a la majoria de dretes», i va explicar que en cap de les converses que ha tingut amb Sánchez després de les eleccions ha sortit la possibilitat que el líder socialista intentés formar govern.

La presidenta andalusa es va mostrar convençuda que la majoria del seu partit «ha assumit» que han perdut i que «Espanya no es pot governar amb 85 escons», encara que va deixar clar que aquesta és la seva opinió personal i que ella només és «una més en un gran partit».