El fiscal Anticorrupció del cas Nóos, Pedro Horrach, deixarà la Fiscalia d'aquí a dos mesos per dedicar-se a l'advocacia. El representant del ministeri públic en el cas Nóos, que va finalitzar la setmana passada a Palma després de més de 5 anys de procés, preveu deixar la Fiscalia en qüestió de dos mesos, que és el temps que necessitarà per finalitzar diverses causes en què treballa. Entre aquestes investigacions en curs figuren el cas Son Espases i diverses peces del cas Palma Arena.

En el cas Nóos, el fiscal no va acusar la infanta Cristina, una posició que va mantenir des de l'inici de la instrucció i que el va enfrontar al jutge que va instruir la causa, José Castro, amb qui va col·laborar en la investigació de diversos casos de corrupció.

En el seu informe final a la vista oral, Horrach va demanar al tribunal que s'abstregui dels «judicis paral·lels» que han envoltat aquest procediment i va retreure a Castro que, en relació amb la infanta, construís «una bastida sobre sospites i conjectures de gran calat i aplaudiment mediàtic».

El fiscal superior de Balears, Bartomeu Barceló, va declarar que espera que Horrach continuï a la Fiscalia Anticorrupció fins que hi hagi un sentència del cas Nóos, donat el seu coneixement de la causa, que va portar des del principi, i per si hagués de preparar un eventual recurs de cassació. «Lamento moltíssim que Pedro marxi perquè ha estat un excel·lent fiscal, ha treballat molt en la lluita contra la corrupció i la veritat és que ho sento, però cada persona té dret a triar el seu futur i a fer el que cregui més convenient en relació amb el seu avenir », va manifestar.

Horrach ha repetit moltes vegades que la seva actuació es regeix a la «legalitat i imparcialitat».