La dietilmorfina o "heroïna caníbal", també coneguda com "Krokodil" (paraula russa traduïda com "cocodril"), és una versió casolana del "cavall" deu vegades més barata i destructiva, que semblava limitada a Rússia i Ucraïna, on primer va començar a consumir-se. Un grup d'investigadors de la Universitat CEU de Castelló ha documentat el seu ús per primera vegada a Espanya. L'anomenada "heroïna dels pobres", perquè es pot "cuinar" amb ingredients molt barats i assequibles, és, però, un malson. I és que aquesta droga "es menja" literalment als seus consumidors, en danyar el sistema vascular i desenvolupar abscessos, flebitis, tromboflebitis, hemorràgies o úlceres. També destrossa els músculs i altres teixits tous, a més dels ossos, amb una ràpida necrosi i gangrena. El nom de "Krokodil" li ve del color verdós i l'aspecte d'escames que aquestes lesions causen a la pell.

El cas del consumidor de "Krokodil" a Espanya, un castellonenc de 34 anys, ha estat publicat en l'últim número de la revista "Addiccions" pel doctor Gonzalo Haro, professor del Departament Medicina i Cirurgia de la Universitat CEU a Castelló, juntament amb Abel Baquero, psicòleg de la Fundació Projecte Amic. Es tracta d'un addicte a cocaïna, heroïna i benzodiazepines que assegura haver-la consumit de forma oral, combinat amb una beguda amb cafeïna, amb un "objecte lúdic-experimental". I descriu l'efecte "com el de l'heroïna, però molt més físic, més fort", per tant, molt més addictiu. Els investigadors sostenen que "l'expansió a Europa del consum de 'Krokodil' pot guardar relació amb la situació de retrocés econòmic". Per això consideren necessari "estar alerta".

Els danys del "Krokodil" requereixen d'intervencions quirúrgiques amb resultats greus, com l'extirpació de les principals venes en braços i cames, fet que en ocasions l'amputació o empelts. Els efectes nocius estan relacionades amb els components tòxics per a la seva elaboració, com el iode, que produeix lesions de tiroides i cartílags. També s'han descrit danys neurològics. El seu consum prolongat porta inexorablement a la mort.