La presidenta andalusa, Susana Díaz, va opinar ahir que és el Comitè Federal del PSOE el que ha de decidir la posició en la investidura de Mariano Rajoy i, encara que va dir que no s'oposarà a una consulta als militants, va rebutjar la gran coalició amb el PP o amb Rajoy.

«Mai he estat partidària de la gran coalició, ni ho seré, ni amb Rajoy ni amb el PP. Ja vaig dir en campanya que els vots del PSOE no podien servir de crossa de Rajoy o de crossa d'Iglesias», va declarar Díaz en una entrevista a Telecinco.

La secretària general del PSOE andalús va expressar així la seva posició per al Comitè federal del seu partit, previst per al 9 de juliol, i davant el començament dels primers contactes del president del Govern en funcions amb la resta de formacions per intentar aconseguir una majoria que garanteixi la seva investidura. «Rajoy no pot seguir sestejant, ha d'afrontar la seva responsabilitat, dialogar i intentar arribar a acords amb la majoria de dretes», va argumentar.

La dirigent andalusa, que demanarà en el Comitè Federal que el PSOE es mantingui en l'oposició i que obri un procés de «reconstrucció» per ser l'alternativa de govern, creu que és aquest òrgan el que ha de fixar la posició per a la investidura, encara que ha precisat que no s'oposarà a una eventual consulta als militants.